Babynest – Bäst i test 2024

Ett babynest är som en gosig kram som både ger dig som förälder och bebis trygghet! Men vilket babynest är bäst? Vi på Testproffs har valt ut de bästa babynesten år 2024 så att du slipper leta och kan fokusera på din nyfödda!
BÄST I TEST
Testproffs Toppbetyg Vit 2024
Najell Babynest SleepCarrier X

Najell Babynest
SleepCarrier X

5/5
PRISVÄRD
Babynest - Blåa Hjärtan med Vit Insida (litenleker)

Babynest - Blåa Hjärtan med Vit Insida (litenleker)

4.7/5
BÄST PREMIUM
Najell Babynest SleepCarrier Volume 3

Najell Babynest SleepCarrier Volume 3

4.9/5

Jämför bästa babynest

Ett babynest skapar en varm och trygg miljö för din bebis, det gör det också lättare att lära sig sova i egen säng. Det är enkla att ta med sig både på resan eller i barnvagnen som ger trygghet till barnet plus att de har höga kanter som gör att din bebis inte tar sig ut.

TestProffs Logotyp Header

Vilken babynest är bäst i test?

Bästa babynest 2024 är Najell Babynest SleepCarrier X som är mer än bara ett babynest. Den är flexibel och kan både bli en lekfilt och en trygg varm plats för din bebis att sova i. Den är utrustad med höga kanter som gör det säkert för bebisen. Vi gillar att det finns olika färgval så man kan välja en färg som passar sin egen stil.

Babynestet har också handtag vilket gör det smidigt att kunna bära upp babynestet om din bebis sover. Den har också luftgenomsläppligt mesh-material som omsluter alla sidor så den är både praktisk och snygg därför utser vi Najell Babynest SleepCarrier X som bäst i test. 

ATT TÄNKA PÅ

Att tänka på när du som användare väljer bästa babynest

Att välja rätt babynest kan vara svårt eftersom det finns många olika på marknaden. Men några saker som kan vara bra att utgå ifrån är säkerhet, material, storlek, design och att väga in tidigare recensioner från kunder för att kunna bilda sig en uppfattning av babynestet.

Säkerhet
Kontrollera att babynestet är tillverkat av säkra material och rejäla kanter för att du och ditt barn ska känna trygghet. Samt att det följer säkerhetsstandarden för barnprodukter.

Storlek och ålder
Välj ett babynest som är lämpligt för din bebis ålder och storlek för att säkerställa en säker passform och komfort.

Material
Se till att babynestet är tillverkat av mjukt och andningsbara material för att hålla din bebis bekväm och säker. 

Tvättbarhet
Eftersom olyckor är ofrånkomliga med småbarn, välj ett babynest som är lätt att rengöra och tvätta. 

Design och funktion
Sen självklart ska man välja ett babynest utifrån design och funktion. Vill du ha ett babynest med justerbara funktioner eller vill du ha ett enkelt babynest som uppfyller kraven men utan några övriga funktioner? Eller vill du ha en stilren design eller ett gulligt mönster?

Recensioner
Ta också del av tidigare recensioner om det finns några eller fråga runt i din omkrets från andra föräldrar för att få insikt i produktens kvalitet.

VÅRA TEST

Så här valde vi ut babynest till testet

För att kunna genomföra ett test där vi utser bästa babynest har vi noga undersökt marknaden. Alla testpersoner utgick från detta när man gjort sin bedömning och sen har vi tillsammans kommit fram till resultatet. Vi tittade på allt ifrån val av material men också på om det fanns mer funktioner på babynestet. Vi kollade också på design, andra användares åsikter och tog naturligtvis med pris i bedömningen.

Material:
Vi tittade noga på vilket material som babynestet är tillverkat av.

Funktioner:
Testproffs utvärderade också vilka övriga funktioner babynestet hade förutom att vara en mysig sovplats för bebisen. Vi kollade om det fanns handtag, fickor eller kunde den bli en lekmatta?

Design:
Vi kollade på designen och om det fanns olika val man kunde göra för att få den mer personlig efter sin stil.

Användarrecensioner och feedback:
Vi samlade också in och analyserade användarrecensioner och feedback för att få en helhetsbild av andra kunders upplevelse för att kunna göra en bedömning. Detta inkluderade att undersöka både positiva och negativa kommentarer för att få en balanserad bedömning av babynestet.

Pris och kvalitet:
Vi utvärderade priset i förhållande till dess kvalitet och funktion för att bedöma om det erbjöd ett rimligt pris för konsumenterna. 

Bästa Babynest

Bäst i test

1. Najell Babynest SleepCarrier X

Testproffs - Bäst i test 2024
Najell Babynest SleepCarrier X
5/5

Fördelar

Nackdelar

Mer än bara ett babynest

Detta babynest är mer än bara en mysig och varm sovplats för din bebis, den kan också bli en stor lekmatta. Det görs enkelt med dragsnörena som justerar storleken på babynestet, man kan öppna upp det helt eller delvis. När den är helt platt förvandlas den till en mjuk lekmatta så att du och ditt barn kan öva på magträning tillsammans.

Perfekt om man är på resande fot för att både kunna ha ett babynest och lekmatta i ett. Den får smidigt plats i vagnen och bärs enkelt runt med sina handtag. Detta babynestet har också en längre botten för att ge mer utrymme och ge ditt barn mer tid att växa in i den.

Snygg design

Förutom att det är ett smart babynest med flera funktioner och är säker för din bebis är designen både stilren och snygg. Det finns fem olika färger att välja mellan vilket vi på Testproffs tyckte var kul. Att man får välja utifrån sin egen stil.

Den går att tvätta i 40 grader vilket är en bra fördel eftersom olyckor kan ske och man kommer behöva tvätta sitt babynest. Det enda man behöver göra innan är att ta bort sidorna och bottens stabiliseringsbräda före tvätt – smidigt.

Bästa pris hos

Najell.com

2. Babynest - Blåa Hjärtan med Vit Insida (litenleker)

Testproffs - Prisvärd 2024
Babynest - Blåa Hjärtan med Vit Insida (litenleker)
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

Mjuk komfort för din bebis

Ett mysigt och tryggt nest för din bebis att sova och vila i både på hemmet eller på resan. Babynestet är tillverkat av högkvalitativ bomull och dess kanter består av silikonfiber. Kanterna är mjuka nog för att vara bekväma för ditt barn samtidigt som de är stabila nog för att barnet inte ska rulla ur bädden.

Babynestet har ett snöre som du använder för att sluta kanterna om barnet. Snöret göms sedan i en specialficka så att barnet inte riskerar att komma åt det. Så mjukt och säkert för bebisen.

Prisvärt babynest i gulligt mönster

Här får du ett prisvärt babynest utan några extra finesser, den håller vad den lovar. Är du ute efter ett “enkelt” babynest utan handtag eller justerbara sidor är detta ett perfekt babynest. Den är mjuk och funkar perfekt för din nyfödda bebis att sova i. 

Är du en person som inte gillar det enfärgade så har du här ett supergulligt babynest fyllt med blåa hjärtan i olika storlekar. Väldigt gulligt mönster som vi tycker om i bomull.

Bästa pris hos

Litenleker.se

3. Najell Babynest SleepCarrier Volume 3

Testproffs - Bäst Premium 2024
Najell Babynest SleepCarrier Volume 3
4.9/5

Fördelar

Nackdelar

Kan bli en bärsele

Denna är väldigt lik Najell Babynest SleepCarrier X i sina extrafunktioner men denna har ytterligare en funktion. Den kan nämligen bli till en bärsele. Så tre grymma funktioner i en produkt. Selen hittar man i blixtlåsfickan längs en av långsidorna på SleepCarriern.

Så detta är ett babynest med fina finesser. Den har också en ficka på sidan där man kan ha sin mobil medan man bär på sin bebis i handtagen. Man får med en handtagsrem också så det blir ännu enklare att bära.

Genomtänkta materialval

Detta babynest är tillverkat i en blandning av genomtänkta material med smart design. 99% av materialet är tillverkat av återvunnet eller ekologiskt material. Sidorna är också utrustat med airmesh som ger god andning för barnet och utsidan är tillverkad av en blandning av ekologiskt linne och bomull.

Ett hållbart babynest som ger ditt barn en mysig sovstund eller en rolig lekstund på lekmattan. Perfekt att ta med sig på resan eller sommarstället eftersom den har tre funktioner i en produkt.

Bästa pris hos

Najell.com

4. Najell Babynest Tulip 2

Najell Babynest Tulip 2
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

Ett växande babynest

Detta babynest kan anpassas för att passa din bebis beroende på dess ålder. Från nyfödd till 3 månader kan du använda den helt utan extra tillbehör. När barnet växer ur det mindre nestet och behöver mer utrymme för att leka eller vila, kan du fästa en förlängning för att göra den 32 cm längre. 

En smart funktion som gör att du kan ha ditt babynest längre och inte behöva byta ut i takt med att ditt barn växer. Det finns olika gulliga mönster att välja mellan vilket vi gillar. Det blir lite mer personligt när du kan välja själv.

Vadderade och mjuka kanter

Babynestet är utrustat med andningsbara vadderade airmesh-sidor och plysch. Men ändå är sidorna i fast skummadrass, för säkerhetens skull. De låga men fasta sidorna gör den också bra  för amning när du ligger ner.

Du kan smidigt tvätta babynestet i 40 grader. Men tänk på att det inte får torktumlas utan den ska torka platt. Men ett mysigt babynest för sovstund, mys eller vaken tid på mage för din bebis.

Bästa pris hos

Najell.com

5. Pellianni - Organisk Babynest (litenleker)

Pellianni - Organisk Babynest (litenleker)
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Avtagbart tyg

Att ha avtagbart tyg som kan tvättas i maskin på ett babynest är ett riktigt bekvämlighetstillägg. Det är smidigt samtidigt som det möjliggör enkel rengöring efter olyckor eller spill. Dessutom ger det ett trevligt och hygieniskt babynest för din bebis att vila och leka i.

Tyget tvättas sen i 30-40 grader i din maskin. Det är enkelt att både ta på och av tyget. Tyget på babynestet är i ett gulligt spalsh mönster, tyvärr är det enda tyget som går att välja på men det är väldigt fint. 

GOTS-certifieringen

Att en produkt är GOTS-certifierad innebär att produkten är certifierad hela vägen från den ekologiska bomullsodlingen till infärgning, produktion, hantering och lagring. Endast produkter som uppfyller GOTS högt ställda krav genom hela tillverkningskedjan får bära GOTS-loggan tillsammans med ett eget certifieringsnummer för identifikation.

Så här är ett babynest som verkligen är tillverkad med hållbarhet och tänk på miljön samtidigt som den är mjuk och ger skön komfort för din bebis.

Bästa pris hos

Litenleker.se

6. Little Louie Alva Babynest Flätat (litenleker)

Little Louie Alva Babynest Flätat (litenleker)
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Fin design

Ett riktigt fint babynest med flätad kant runt hela madrassen. Flätan är avtagbar så man kan tvätta klädseln på madrassen i 40 grader. Det finns tre olika färger, grå, rosa och beige. Så här finns det lite valmöjligheter när det kommer till färg. 

Det flätade babynestet är väldigt mjukt och i skön sammet. Här ligger din bebis i en trygg, mysig och ombonad miljö från nyfödd fram till sina första tre till sex månader beroende på hur fort ditt barn växer.

Trygg plats för din bebis

Babynestet funkar både i sängen eller i barnvagnen så du kan skapa en trygg och bekväm plats för din bebis att vila på, både under dagtid och nattetid. Det ger en känsla av närhet och trygghet för barnet samtidigt som man får trygghet att veta att barnet inte kan rulla ut.

Oavsett om det är hemma eller på resande fot kan du ta med ditt babynest. När ditt barn har blivit större och vuxit ur sitt babynest är ett tips att ta av flätan och använda som en fin kudde i barnrummet

Bästa pris hos

Litenleker.se

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av Babynest

Märke

Betyg

Pris

Återförsäljare

Najell Babynest SleepCarrier X
(Bäst i Test)

5.0

1 699 kr

Rek. återförsäljare

Babynest - Blåa Hjärtan med Vit Insida (litenleker)
(Prisvärd)

4.7

620 kr

Rek. återförsäljare

Najell Babynest SleepCarrier Volume 3

(Bäst premium)

4.9

1 649 kr

Rek. återförsäljare

Najell Babynest Tulip 2

4.7

999 kr

Rek. återförsäljare

Pellianni - Organisk Babynest (litenleker)

4.6

999 kr

Rek. återförsäljare

Little Louie Alva Babynest Flätat (litenleker)

4.6

499 kr

Rek. återförsäljare

OM BABYNEST

Vad är en babynest?

Ett babynest är en ovalformad madrass med mjuka sidor eller kanter för att förhindra att bebisen rullar ut. Det är lätt och portabelt så att du enkelt kan flytta det från rum till rum och även ta med dig det när du reser. Det är den perfekta produkten för att få din baby att känna sig trygg, var du än är.

Vad är skillnaden på en babynest och en myspöl samt sovpöl?

Det är ingen skillnad utan det är synonymer för varandra. Vissa säger babynest medan andra säger myspöl eller sovpöl. Så oavsett vad du säger så betyder det samma sak, den perfekta platsen för sömn, lek och mys för ditt spädbarn.

FÖRDELAR

Fördelar med en babynest

Det finns många olika fördelar med babynest. Nedan har vi listat några fördelar.

Skapar trygghet
Babynest skapar en ombonad, varm och trygg miljö för din bebis.

Lära sig sova egen säng
Med hjälp av ett nest blir det ofta lättare att lära sig sova i egen säng.

Sova på rygg
Ett babynest underlättar att följa rekommendationen att barn under den första tiden bör sova på rygg.

Enkel att ta med
Babynest fungerar bra att ta med på resan eller i barnvagnen så bebisen känner sig trygg även när ni inte är hemma.

RÅD & SKÖTSEL

Hur länge får en bebis ligga i en babynest?

Det finns ingen maxgräns på hur länge din bebis får ligga i ett babynest, så länge den trivs och får plats så är babynest ett säkert och trygg sätt för din bebis att vila i. De flesta babynest funkar från 0-3/6 månader och sen finns det dem som är justerbara som funkar upp till 9-12 månader beroende på hur fort din bebis växer.

Är det säkert att använda en babynest?

Babynest är säkert att använda och ger dig möjlighet att lägga ditt barn ifrån dig utan att vara orolig över att barnet rullar ut på golvet eller ur sängen. Kanten runt om ser till att barnet ligger tryggt samtidigt som den mjuka madrassen säkerställer en skön komfort. Men såklart får barnet aldrig lämnas utan uppsyn i babynestet.

Kan man tvätta en babynest?

Vissa babynest kan tvättas i maskin medan andra inte kan det. Man får läsa på om sitt babynest innan man tvättar det. De som är tvättbara brukar oftast ha avtagbar klädsel vilket är en stor fördel eftersom olyckor kommer att inträffa med bebisar. Har man ett babynest som inte kan tvättas så får man behandla fläckarna med fläckborttagning. Så självklart kan man tvätta alla babynest men inte alla i tvättmaskin.

FAQ
Vanliga frågor

I vårt bäst i test vann Najell Babynest SleepCarrier X som är ett justerbart babynest med handtag. Men något som är bäst för någons bebis behöver inte vara det rätta för din bebis. Välj ett babynest som motsvarar de funktioner du vill ha. Är det viktigt med handtag eller ska det bara vara en mysig sovplats utan övriga funktioner? Utgå från ditt eget behov när du väljer ett babynest.

Ett babynest är en liten madrass omgiven av höga kanter som ger en trygg och mysig plats för en baby att vila, sova eller leka i. Det används vanligtvis i sängen, barnvagnen eller på golvet.

De flesta tillverkare rekommenderar att man använder babynest från nyfödd ålder och upp till cirka 6-8 månader, eller tills barnet börjar rulla över eller röra sig aktivt.

Ja, det finns många olika stilar, mönster och färger att välja mellan när det gäller babynest. Du kan hitta allt från enkla och stilrena designs till mer färgglada och mönstrade alternativ för att passa din smak och stil.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

VILKA ÄR TESTPROFFS?

Vi på Testproffs är dedikerade till att hjälpa konsumenter att fatta informerade beslut genom att erbjuda objektiva och pålitliga bäst-i-test och recensioner. Våra ledord är följande:

  • Objektivitet – vi förbinder oss att vara oberoende och opartiska i våra tester och recensioner

  • Kvalitet – vi strävar alltid efter att leverera högkvalitativt innehåll till våra läsare

  • Autenticitet – vi är transparenta i vårt arbete och våra processer

ANDRA TESTER

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.