Airfryer – Bäst i Test 2024

Fördelarna med en airfryer är många. Du behöver mindre olja, vilket ger hälsosammare matlagning, det går snabbt och är riktigt mångsidigt. Du får också en jämn tillagning med krispig yta och saftigt inre. Men vilken är egentligen den bästa Airfryern? Läs vårt Airfryer bäst i test och se vilken som skulle kunna passa dig och dina behov bäst!
BÄST I TEST
Testproffs Toppbetyg Vit 2024

Airfryer 5 liter 1700W

4.9/5
PRISVÄRD
Nedis Airfryer XXL

Nedis Airfryer XXL

4.5/5
BÄST PREMIUM
Easy Fry Oven & Grill 9 in1 Svart

Easy Fry Oven & Grill 9 in1

4.9/5

Jämför bästa airfryern

Det kan vara en utmaning att tillaga hälsosamma och läckra måltider hemma när man inte har tillgång till en pålitlig ugn eller friteringsmetod. Att överväga en airfryer som ett alternativ kan vara ett klokt val. Oavsett om du letar efter en ny airfryer för att ersätta en äldre modell eller om du är nyfiken på att utforska fördelarna med denna innovativa matlagningsteknik, är det viktigt att göra en noggrann jämförelse för att hitta den bästa modellen för dina behov. Utforska våra testvinnare och välj den airfryer som passar bäst för dina matlagningssyften!
TestProffs Logotyp Header

Vilken airfryer är bäst i test?

Bästa airfryern 2024 är Airfryer 5 liter 1700 W från Tostarp. Detta beror på att den är lätt att använda, har ett 360-graders varmluftcirkulationssystem och både automatisk avstängning och överhettningsskydd. Den har också 60 minuters timerfunktion samt är lätt att diska eftersom delarna tål diskmaskin. Den har också rejäl kapacitet om fem liter, vilket räcker gott och väl för de flesta.
Tänk på att den bästa airfryern för dig beror på flera faktorer, såsom dina individuella behov och preferenser. Läs därför vidare för att läsa alla våra recensioner så att du kan göra det bästa valet för dig. Då kan du också se varför vi tycker att airfryern från Tostarp är bäst samt hur den står sig mot andra airfryers.

ATT TÄNKA PÅ

Så här valde vi ut airfryers till topplistan

När vi valde ut vilka airfryers som skulle bedömas som allra bäst tittade vi på flera olika faktorer. För det första är airfryerns faktiska prestanda helt avgörande för hur jämnt maten blir tillagad, men även hur krispig den blir. När det gäller kapacitet och storlek är det lite klurigare. Här försökte vi hitta en medelväg. För i ärlighetens namn är det nog få som använder sin airfryer för att tillaga extrema mängder på en gång – och en riktigt stor maskin tar självklart rejäl plats i kökssåpen – kanske för stor! De funktioner vi tittat extra noga på handlar mycket om temperaturkontroll och vad det finns för förinställda program. Vi har också tittat på om det finns användbara tillbehör inkluderade, som exempelvis grillgaller. Och självklart måste det vara enkelt både att använda och rengöra airfryern. För vi vet alla vad som händer annars: då blir den helt enkelt inte använd.

1. Prestanda

Hur väl tillagar airfryern maten? Jämnhet, krispighet och snabbhet är självklart viktiga aspekter.

2. Kapacitet och storlek

Passar airfryern ditt köksutrymme och dina behov? Att du får tillräcklig kapacitet för att laga mat till din familj är viktigt. Men du vill inte heller ha en onödigt stor manick ståendes i skåpet.

3. Funktioner och inställningar

Temperaturkontroll, förinställda program och andra funktioner kan påverka användarupplevelsen. Du vill naturligtvis ha en intuitiv och lättanvänd airfryer.

4. Tillbehör

Finns det tillgängliga tillbehör som gör airfryern ännu mer användbar, som grillgaller eller bakformar?

5. Användarvänlighet och rengöring

Hur lätt är airfryern att använda och rengöra? Självklart är det viktigt att den är smidig både att använda och rengöra. Vi vill ha en ny bästa vän i köket, inte något som står och samlar damm!

Bäst i test

1. Airfryer 5 liter 1700W

Testproffs - Bäst i test 2024
Airfryer 5liter 1700W
4.9/5

Fördelar

Nackdelar

Lätt att använda och diska

Här får du en lagom stor, effektiv och smidig airfryer. Fem liters kapacitet räcker gott och väl för de flesta. Du kan ställa in temperaturen på allt mellan 80 och 200℃. Du får perfekta pommes frites, biffar och nuggets. Ungarna kommer verkligen att älska denna – och du med, för det går snabbt och lätt, med minimalt med olja och delarna går att slänga rakt in i diskmaskinen efter användning.

Denna airfryer har också 60-minuters timerinställning vilket kan underlätta en stressig vardag. Vi testade exempelvis att ställa in maten i airfryern och satte timern. På det sättet var maten färdig exakt samtidigt som vi kom hem från dagens hämtning på förskolan. Skönt för både stora och små!

360-graders varmluftscirkulation och automatisk avstängning

Här är några grejer vi verkligen gillar med denna airfryer. Den har ett 360-graders varmluftscirkulationssystem. Det ger dig unikt krispig mat, något vi verkligen uppskattar. Du får också en jämn och riktigt snabb värmefördelning. Tänk motsatsen till när du värmer något i mikron och ytan blir kokhet och innandömet iskallt. Usch. Nej, här får du snabb och jämn värmefördelning, på riktigt.

Dessutom har airfryern automatisk avstängning och överhettningsskydd. Detta är viktigt för säkerheten och något vi sätter stort värde på. Vi har läst lite för många artiklar om överhettad elektronik för att ta lätt på detta. Så detta är en av orsakerna till att vi valt denna airfryer till bäst i test.

Bästa återförsäljare

Tostarp.se

2. Nedis Airfryer XXL

Testproffs - Prisvärd 2024
Nedis Airfryer XXL
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Extra stor stekkorg på 7,2 liter

Här får du mycket för pengarna, bokstavligt talat. Du kan tillaga hela 7,2 liter mat på samma gång i denna airfryer! Du kan också baka, grilla eller steka livsmedel i denna airfryer. Vi tycker att den är lätt att använda. Vi uppskattar den digitala kontrollpanelen som gör det lätt att styra apparaten. Du har också åtta förinställda matlagningsprogram att välja bland.

Du kan också ställa in timer och temperatur helt själv. Vi föreslår att du använder de förprogrammerade valen första gången du tillagar exempelvis kyckling. Då kan du göra eventuella finjusteringar vad gäller temperatur och tid till nästa gång, så att du får maten precis som du vill ha den.

Stänger av sig själv – stannar automatiskt när du öppnar den

När airfryern har kört klart programmet hör du en signal och den stänger av sig själv. Dessutom stänger den också av sig automatiskt när du öppnar den, som en extra säkerhet för dig som användare (eller förälder …)

Självklart är delarna maskindiskningsbara och det är därmed enkelt att rengöra denna airfryer. Och som vi alla vet är just detta med rengöring avgörande för att köksapparater faktiskt ska bli använda.

Bästa återförsäljare

Kjell.se

3. Easy Fry Oven & Grill 9 in1 Svart - Premium

Testproffs - Bäst Premium 2024
Easy Fry Oven & Grill 9 in1 Svart
4.9/5

Fördelar

Nackdelar

Hela nio produkter i en – allt från ugn till grill

Här får du extra allt! Du kan klämma in hela 11 liter mat i airfryern – samtidigt! Otroligt! Har du en stor familj eller brukar du ha fester? Då är detta airfryern för dig. Du kan till och med fixa perfekt grillad kyckling med ett roterande grillspett, rotisserie. Tänk på de grillade kycklingarna på spett som du säkert har sett i olika matbutiker – nu kan du göra exakt samma sak hemma! Denna möjlighet tar verkligen din matlagning till nästa nivå. Du kan få helt jämnt och perfekt grillad kyckling, hemma i ditt eget kök, wow!

Du får åtta förinställda program: pommes frites, kyckling, kött, fisk, pizza, grill, bakning och torkning. När maten är klar eller du behöver röra om får du en automatisk signal.

Tre maträtter samtidigt

Eftersom denna airfryer är så rejäl och väl tilltagen kan du faktiskt laga upp till tre rätter samtidigt. Temperaturen ställer du själv in mellan 45 och 200°C och den har en timerfunktion på upp till 60 minuter.

Du kan diska både luckan och alla tillbehör i maskin, vilket självklart underlättar. Dessutom sparar denna arifryer energi! Om du inte vill starta ugnen i onödan av kostnadsskäl kan du glädja dig åt att en airfryer inte behöver någon startsträcka i form av uppvärmning. Den tillagar också maten 30 % snabbare och mer energieffektivt än en klassisk ugn! 

Bästa återförsäljare

Obhnordica.se

4. Airfryer 2.5liter 1300W

Airfryer 2.5liter 1300W
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

En ”mindre version” av testvinnaren

Detta är en mindre version av vår testvinnare. Så den är riktigt bra och lättanvänd, med tydlig LED-display, överhettningsskydd, samt en timer och möjlighet att själv ställa in exakt temperatur mellan 80 och 200 grader. Självklart kan delarna också diskas i maskin. Denna variant passar det mindre hushållet, som inte behöver en airfryer för större fester eller liknande utan vill prioritera smidighet och att apparaten tar begränsat med plats i skåpen.

Sju förinställda program

Trots sin litenhet är detta en kraftfull airfryer som har sju förinställda program, så att du kan tillaga allt från kyckling till pommes frites med perfekt resultat. Vi märker att det generellt är viktigt med airfryers att man skakar korgen efter halva tillagningen, det gäller även denna airfryer. Vi uppskattar också att frityrkorgen är fri från PFOA och BPA. Ju färre kemikalier av den typen som sprids, desto bättre!

Bästa återförsäljare

Tostarp.se

5. Nedis Dubbel Airfryer 2 x 4,2 l

Nedis Dubbel Airfryer 2 x 4,2 l
4.4/5

Fördelar

Nackdelar

Lagar två rätter samtidigt

Vill du köra både grönsaker och pommes frites i airfryern? Med denna airfryer är båda färdiga samtidigt! Denna smarta maskin har plats för totalt 8,4 liter, men det är uppdelat i två olika korgar à 4,2 liter vardera. Mycket smidigt. Variera innehållet – eller kör pommes för hela slanten om ni är ett riktigt stort gäng!

Även uppvärmning och torkning

Airfryern fungerar även utmärkt för återuppvärmning eller torkning av livsmedel. Vi tycker också att den är enkel att använda och rengöra. Ett litet minus är att man får bläddra fram menyvalen, men på det stora hela är vi nöjda! Du behöver dock ha lite plats i skåpen och orka bära 7,4 kg. För som så ofta annars betyder stor även hyfsat tung.

Bästa återförsäljare

Kjell.se

6. Easy Fry & Grill 3in1 Steam+

Easy Fry & Grill 3in1 Steam+ Svart - Air fryer
4.4/5

Fördelar

Nackdelar

Friterar, grillar och ångar

Här får du verkligen många funktioner i en apparat. Denna airfryer har nämligen också en avtagbar vattentank som gör att du kan ånga din mat, för maximalt näringsinnehåll. Du kan också grilla maten. Ett grillgaller medföljer och ger maten de där härliga grillränderna. Och naturligtvis fixar den fenomenal airfrying med en härlig krispig yta och saftigt inre.

Alla avtagbara delar kan diskas i maskin och du kan laga mat för upp till åtta personer. Och glöm inte att du sparar upp till 65 % energi när du använder en luftfritös, jämfört med att använda en vanlig ugn. Något att tänka på när man svettas över elräkningen. Energiklassen är A.

OBH Nordica arbetar med reparationsbarhet

Vi uppskattar OBH Nordicas hållbarhetsarbete där de garanterar att man kan reparera produkten i minst femton år. De kan skicka reservdelar – till en låg kostnad – från tusentals verkstäder i hela världen. Så att du kan fortsätta att använda din airfryer, i stället för att behöva köpa en ny.

Kom dock ihåg att detta är en produkt modell större. Vi upplevde också att den var rejält bulkig och vi ser att många användare säger samma sak. Men vill du ha en rejäl maskin som klarar det mesta kan det ändå vara värt platsen den tar.

Bästa återförsäljare

Obhnordica.se

7. Airfryer 4.5liter 1500W

Airfryer 4.5liter 1500W
4.4/5

Fördelar

Nackdelar

Smidig att använda

Denna airfryer är lätt att använda och vi tycker att den är utmärkt för nybörjare. Den tar heller ingen större plats i skåpet och är smidig att hantera. Den kallvalsade stålkorgen är fri från PFOA och BPA, vilket är bra för både hälsa och miljö. Den har också överhettningsskydd och en väldigt bra grej är att du kan ställa in gradantalet helt fritt, mellan 0 och 200. Smidigt! Däremot kan den inte köra längre än 30 minuter med timer, vilket är något kortare än flertalet andra airfryers i testet.

Bästa återförsäljare

Tostarp.se

8. Airfryer 7 program 1500W

Airfryer 7 program 1500W
4.4/5

Fördelar

Nackdelar

Smart design – kompakt och lättanvänd

Denna airfryer är väldigt kompakt och lättanvänd. Du får ut hela 7 liter volym – och tack vare en smart design med ett lock som öppnas så är den otroligt kompakt med hänsyn till den volymen. Dessutom rund och söt, jämfört med många andra airfryers i testet som ärligt talat är ganska boxiga och klumpiga.

 

Du kan ställa in temperaturen på allt mellan 80 och 200 grader och tiden på 0 till 60 minuter. Skaka gärna om efter halva tiden! Airfryern har också en automatisk avstängningsfunktion för extra trygghet. Dessutom går det 50 % snabbare att laga maten i denna airfryer jämfört med i en konventionell ugn.

Bästa återförsäljare

Tostarp.se

9. Easy Fry & Grill Precision+ 2in1 Silver

Easy Fry & Grill Precision+ 2in1 Silver
4.4/5

Fördelar

Nackdelar

Otroligt smidigt med tre funktioner i en apparat

Du känner säkert till hur nyttigt det är med ångkokning, att näringsämnen bevaras på ett helt annat sätt jämfört med exempel kokning. Tack vare en separat vattentank kan denna airfryer även ångkoka! Den kan också grilla, tack vare ett medföljande grillgaller. Dessutom kan du självklart även luftfritera – vilket ju är poängen med en airfryer. Vi älskar halloumi som är luftfriterad i denna!

Bästa återförsäljare

Obhnordica.se

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av airfryer bäst i test

Märke

Betyg

Prissegment

Prisuppgift

Återförsäljare

Airfryer 5 liter 1700W (Bäst i test)

Mellan

Från 1200 kr inkl. moms

Rek. återförsäljare

Nedis Airfryer XXL (Prisvärd)

Mellan

Från 1 299 kr inkl. moms

Rek. återförsäljare

Easy Fry Oven & Grill 9 in1 Svart (Premium)

Premium

Från 2822 kr inkl. moms