Blender – Bäst i Test 2024

Det är klart att du ska ha blendern som klarar allt från soppan till isen! Ta en titt på vår lista med blender bäst i test där vi jämför de allra bästa modellerna. Läs också vår guide för att komma fram till den allra bästa blendermaskinen för dina behov.
BÄST I TEST
Testproffs Toppbetyg Vit 2024
Perfect Mix+ blender w. mini grinder 1,5l. 1200 W

Perfect Mix+ blender w. mini grinder 1,5l. 1200 W

5/5
PRISVÄRD
Create 4 Blender

Create 4
Blender

4.7/5
BÄST PREMIUM
Infiny Mix+ HöghastighetsBlender Kraftfull 1,75L

Infiny Mix+ HöghastighetsBlender Kraftfull 1,75L

4.9/5

Jämför bästa blendern

Den bästa blendern är en bästis i köket. Du använder den till allt från att krossa is till chimichurri-blandningen för fisken. Vi har synat de allra bästa blenderapparaterna i sömmarna för att jämföra och förstå skillnader. Våra testvinnare är alla riktigt bra blenders med fina egenskaper men ta del av våra insikter för att komma fram till modellen som du kommer att trivas bäst med.

TestProffs Logotyp Header

Vilken blender är bäst i test?

Bästa blendern är Perfect Mix+ som erbjuder precis allt som du kan tänkas ha behov av. Vi gillar särskilt det krämiga resultatet tack vare den moderna utformningen på knivarna samt att det är så enkelt att hantera denna blender. Designen är enkel men samtidigt så finns det viktiga stöd som rengöringsprogram och en separat minikvarn.

Vi tror att de allra flesta blir väldigt nöjda med Perfect Mix+ blendern från OBH Nordica men det finns några utmanare som också bjuder på fina egenskaper. Vi har listat bästa blenders och noga gått igenom vad de erbjuder så att du kan välja rätt modell för ditt kök och matlagning!

ATT TÄNKA PÅ

Att tänka på när du väljer

Det finns en rad olika saker att tänka på när du ska köpa blender. Vi upptäckte att det handlar om mer än kraft och pris när vi testade de bästa modellerna just nu. Faktum är att du ökar chansen att hitta bästa blendern för dig om du bara tänker på följande:

Vad ska du använda blendern till?

Om du bara ska göra smoothies så räcker det gott och väl med en blender som är särskilt till för detta. Kanske går det att mixa direkt ner i en flaska som du sedan plockar av och tar med dig.

Men om du vill mala kryddor, havremjöl och få släta fina soppor så behöver du en mixer med fler funktioner. Här är det också viktigt att du tar en titt på hur maskinen klarar av de olika momenten. Räkna inte med att hög effekt är synonymt med att mixern klarar allt. Saker som knivarnas form och program kommer också att få betydelse.

Hur ofta mixar du med blender?

En del använder blendern dagligen för olika uppgifter. Då kan den få bo på köksbänken och det blir viktigt med enkel hantering och rengöring. Om du bara mixar smoothies någon gång per vecka så behöver du en blender med ett smart format och delar som är enkla att hantera.

Fundera lite på hur du vill ha det med rengöring. Är det viktigt att det kan ske i diskmaskin eller spelar detta mindre roll? När du använder din blender ofta så ska du kräva mer av den vad gäller hantering och rengöring av delar.

Din budget

Du kan köpa en mycket dyr mixer och bli besviken och hitta den billigaste blendern som är allt du har drömt om. Det viktigaste är att du förstår vad du får för pengarna. Om en blendermaskin har funktioner som är särskilt viktiga för dig så kan det ju vara värt att betala lite mer för dessa.

Vi tror att det viktigaste är att du är väl medveten om vad du betalar för. Sedan är det inte så dumt att passa på när det blir rea om du kan. Då kan du ju få högre kvalitet och fler funktioner för ett lägre pris.

VÅRA TEST

Såhär testade vi produkterna

För att få fram de bästa blenderapparaterna så skapade vi en testgrupp med lite olika intressen av matlagning. Vi ville se hur blenders klarar olika moment och hur de upplevs av personer med olika erfarenhet av att laga mat.

När vi testade var det viktigt för oss med:

Enkel och intuitiv användning 

Vi tycker att en blender är ett så pass vanligt köksredskap att man inte kan förväntas läsa instruktionsböcker för att förstå hur det ska användas. Vi testade först att mixa utan att läsa manualen som kom med maskinen och sedan efter att ha läst instruktionerna.

På detta vis fick vi en bra uppfattning om hur användarvänlig varje mixer är. Vi insåg också att det faktiskt kan finnas anledning till att se lite närmre på instruktionerna när det rör en mer avancerad modell som kan göra mer.

När vi testade och jämförde så beaktade vi hur enkla reglage och touchskärmar var att förstå. Även en så simpel sak som hur man sätter locket på en smoothieflaska kom med i vår bedömning.

Resultat som vi blir nöjda med

Krämig soppa, jämn sås, perfekt smoothie och is som blir slush. Vi ställde höga krav på resultaten och det särskilt från blenders med löften om teknologi som gör jobbet. 

För att få en bra bild av hur varje maskin levererar var vi tvungna att testa på lite olika matlagningsuppdrag. Smoothien var given men vi testade också att mala kryddor, havregryn för havremjöl och att tillreda soppor, såser och röror.

Här lät vi de i vårt team med erfarenhet av den specifika tillredningen testa så att vi inte satte en rookie på att göra kikärtsröra utan kunskap om hur den ska se ut när den har rätt konsistens!

Vad säger andra användare?

För att se om vi hade träffat rätt med våra omdömen så jämförde vi med svenska och utländska användare. Med hjälp av översättarteknik online kunde vi snabbt se om de som köpt blendern i Finland, Norge och Danmark tyckte som vi och andra svenska användare.

Det har funnits skilda åsikter och ibland har det berott på att vi eller andra användare inte har använt blendern på rätt sätt. Detta är något som vi har tagit till oss av för att ge en korrekt jämförelse och analys.

Blender pris som är skäligt

Hur mycket ska den bästa blendern kosta? Det här beror på vad du har tänkt dig samt vad du vill få för pengarna. Vi har testat om det som anges i produktbeskrivningen stämmer. Sedan har vi jämfört blenders till olika pris med liknande funktioner för att försöka komma fram till vad som är skäligt.

Vår uppfattning är att det kan vara rimligt att betala mer för en bättre blender om du verkligen har behov av det stöd och de funktioner som den ger. Annars kan vi tycka att det fungerar minst lika bra med en billig blender som gör ett godkänt jobb.

Vi måste tillägga att vi har insett att du kan få betala mer för märket. Detta är dock inte ett minus för med märket kommer ju saker som bra support och reservdelar när det behövs.

Bästa Blender

Bäst i test

1. Perfect Mix+ blender w. mini grinder 1,5l. 1200 W

Testproffs - Bäst i test 2024
Perfect Mix+ blender w. mini grinder 1,5l. 1200 W
5/5

Fördelar

Nackdelar

Perfect Mix+ blender förvånar med sin allsidighet

Den ser ganska enkel ut men vi blev snabbt varse om att Perfect Mix+ blender från OBH Nordica inte alls är en liten leksak. Det här är en mixer du kan använda till så många olika saker. Vi testade med is, frusen frukt, soppa och kryddor i minikvarnen.

Resultaten är riktigt fina. Krämig soppa, bra smoothie och slush utan slushmaskin. Det här är utan tvivel ett verktyg som du får användning av i köket och vi kan tänka oss att blendern kommer att få bo permanent på köksbänken.

En snabb blender är en bra blender

Något vi har kommit fram till med vårt blender test är att det bör gå snabbt. När vi använder blendern så vill vi inte stå och mala i all evighet. Utöver att Perfect Mix+ har särskild form på bladen för att skära snabbt så tycker vi att själva monteringen och användningen är smidig.

Den har förvisso ingen touchskärm men du förstår enkelt hur du ska vrida på ratten för inställningar. Vrid till vänster för att få pulsfunktion och välj rätt nivå för mixningen till höger. Tummen upp till rengöringsprogrammet samt att man kan kasta många av delarna i diskmaskin för att hålla blendern ren och hygienisk.

Bästa pris hos

Obhnordica.se

2. Create 4 Blender

Testproffs - Prisvärd 2024
Create 4 Blender
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

Create 4 Blender är perfekt för take-away smoothies

Det är bara att mixa och hälla på flaskan med lock! Med Create 4 Blender får du tillbehören du behöver för att göra smoothies till fler på morgonen. Detta är en blender som har fått fina betyg av användare inte minst för att den är så enkel att använda.

För dig som behöver ett bra stöd för lite enklare blandning av soppor, såser och mjuka smoothies så är detta ett prisvärt alternativ. Vi gillar verkligen det hållbara glaset i kannan som känns helt rätt när vi blandar varm soppar eller kall smoothie.

En blender som har sina begränsningar

Det här är ju en billig blender som håller hög kvalitet. Det som måste påpekas är att en svagare motor inte klarar samma utmaningar som de tuffare varianterna. Om du laddar på med för mycket på en gång så blir det trögt.

Knivarna har dock perfekt utformning så med rätt teknik får du mycket fina resultat oavsett om du gör en puré eller en smoothie. Tänk också på att kannan enbart rymmer 1 liter. Det kan vara tillräckligt för ett mindre hushåll men kanske inte för en stor familj där alla vill få smoothie till söndagsfrukost.

Bästa pris hos

Electrolux.se

3. Infiny Mix+ HöghastighetsBlender
Kraftfull 1,75L

Testproffs - Bäst Premium 2024
Infiny Mix+ HöghastighetsBlender Kraftfull 1,75L
4.9/5

Fördelar

Nackdelar

Infiny Mix+ är en blender för dig med höga krav

Vill du får perfekta resultat, på kort tid och utan att det skakar och låter som att blendern snart går i bitar med hårt frusen banan i kannan? Då kan du kanske tänka dig att investera lite mer i en Infiny Mix+ från OB Nordica. Detta är en höghastighetsblender som ger riktigt fina resultat med smarta titanbelagda knivar.

Vi gillade genast formatet och att du får plats med så mycket mer i en så stor kanna. Perfekt när det är soppa som ska mixas till en slät och krämig konsistens. Kraften räcker långt. Vi testade även med nötter och det gick bra. Det enda var väl att just nötter och hårt frusen frukt låter ganska mycket när du drar igång blendern.

Bra program för alla behov

Touchskärmen gör det enkelt att använda denna blender. Du kan välja specifika program för att krossa is, göra smoothies eller sorbet. Det finns också ett program för rengöring och det är bra för delarna bör inte diskas i maskin.

Ett stort plus är take-away flaskan. Om du vill göra en smoothie på morgonen för att ta den med dig så är detta smidigt. Vi tycker också att storleken på denna mixer är idealisk för familjer där man ofta vill blanda och förbereda smoothies och soppa till fler personer samtidigt. Detta får du ett gott stöd för med Infiny Mix+ blendern.

Bästa pris hos

Obhnordica.se

4. MyBlend 3 Trådlös Mixer - bäst portabla blender

MyBlend 3 Trådlös Mixer
4.8/5

Fördelar

Nackdelar

MyBlend 3 kan användas överallt!

Kan du göra en fräsch smoothie på picknickfilten ute på ängen eller på båten? Det är klart att du kan! Med MyBlend 3 har du en portabel blender som fungerar väldigt bra. Det här är ju egentligen en kategori för sig själv och visst kan vi säga att detta är vår blender bäst i test vad gäller sladdlösa varianter.

Många inser hur praktiskt det är att kunna mixa utan krav om kontakt. När du har laddat din blender så är den redo att användas. Det är bara fantasin som sätter gränser för när och hur du kommer att mixa med denna smidiga apparat.

Enkel att hantera och att rengöra

Oavsett om du använder din MyBlend 3 på jobbet eller i husbilen så är det förstås viktigt med enkel användning. Vi tycker att rengöringen fungerar mycket bra med programmet för detta. Det räcker med en droppe diskmedel, vatten och så rengöringsmixen så är det klart.

Dessutom behöver du inte fundera så mycket på program. Det här är i första hand en blender för smoothies och det är bara att trycka på knappen. Vi vill dock flagga för att batteriet måste vara fullt laddat för att det ska fungera bra. När batteriet nästan är tomt har du inte alls samma kraft.

Bästa pris hos

Getmyblend.com

5. Perfect Mix+ Classic blender 1,5l. 1200 W

Perfect Mix+ Classic blender 1,5l. 1200 W
4.8/5

Fördelar

Nackdelar

Perfect Mix+ blender är enkel och bra

Du känner kanske igen formen från vårt topp-val och vi vill ha med Perfect Mix+ i klassisk version bland bästa blenders för att denna är så enkel och bra. När du faktiskt inte behöver mer än en bra blender så behöver du inte heller betala för mer än just blendern.

Denna blender är kraftfull och klarar vanliga utmaningar som is, frusna bär och soppan. Du får ett tydligt vrede där du antingen kan vrida åt vänster för puls eller välja rätt nivå åt höger för det som ska blandas.

Det blir krämiga resultat

Som andra blenders från OBH Nordica så har denna modell PowelixTeknologi. Detta betyder i grund och botten att bladen har en skärvinkel som ska ge krämig konsistens. När vi testade på soppa och hummusröra så blev det absolut krämigt så detta fungerar som tänkt.

Vi gillar verkligen att blendern har en glaskanna som klarar både varm och kall vätska. Den känns som rätt val när vi försöker laga hälsosam mat och helst undviker exponering för plastpartiklar i maten.

Bästa pris hos

Obhnordica.se

6. Explore 6 Blender

Explore 6 Blender
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

Explore 6 med vakuum är kraftfull

Det här är en blender som klarar även hårt frusen frukt och nötter för smoothies. Vi tycker att den fungerar bra men måste påpeka att den är väldigt högljudd. Du kommer upp i 91 dB och då är det svårt att höra någonting annat än blendern!

Du får 5 hastigheter som du når genom att vrida på ratten och det går också att använda pulsfunktion. Glaskannan klarar av kyla och värme och den rymmer hela 1,75 liter vilket gör det möjligt att förbereda soppa eller smoothie för många på en gång. Något vi måste ta upp är att du inte ska hälla kokhett vatten i kannan om den är kall. Då kan den spricka!

Krämigt och med väl bibehållen färg

Denna blender har en vakuumteknik som är till för att skydda mot oxidering under mixningen. Detta för att bättre bevara C-vitamin och antioxidanter. Resultatet är att du får fräschare smoothies med bättre bibehållen färg.

Vi tycker också att TruFlow bladen gör ett bra jobb. Konsistensen blir slät och krämig. Vi skulle inte säga att det blir krämigare än med OBH modellerna men det är helt klart godkänt. Priset är ganska högt men du får också flera smarta tillbehör som take away flaska och minikvarn.

Bästa pris hos

Electrolux.se

7. Rubicson Smoothie-mixer - prisvärd smoothiemixer

Rubicson Smoothie-mixer
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Rubicson Smoothie-mixer för snabba smoothies

När du vill ha en smoothie för dig själv och kanske en till för din vän så är Rubicson Smoothie-mixer en möjlighet. Här kommer du att göra smoothies direkt i flaskan som har ett lock med öppning att dricka ur.

Mixern kommer att krossa frusna bär men vi varnar för att du inte kan begära vad som helst av en blender med effekt på 300 watt! När vi laddade med hårt frusen frukt och mindre vätska så gick det inte bra. Hitta rätt balans och njut av att få snabba smoothies att ta med.

Du får två flaskor i paketet

Vi tycker att det är bra att du får två flaskor med blendern. Annars hade den ju bara varit för en person. Men på detta vis kan du absolut göra smoothies för två som sedan kan tas med ut på utflykter eller kanske som frukost på jobbet på morgonen.

Flaskor och lock kan diskas i maskin och det ger dig mycket enkel rengöring. Vi tror att det här är en bra lösning för dig som behöver något enkelt. Det finns inga program eller olika hastigheter att välja från. Blendern är för enkla smoothies, så enkelt är det!

Bästa pris hos

Kjell.com

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av Blender

Märke

Betyg

Pris

Återförsäljare

Perfect Mix+ blender w. mini grinder
1,5l. 1200 W

(Bäst i test)

5

1749 kr

Rek. återförsäljare

Create 4 Blender
(Prisvärd)

4.7

809 kr

Rek. återförsäljare

 Infiny Mix+ HöghastighetsBlender Kraftfull 1,75L
(Premium)

4.9

2603 kr

Rek. återförsäljare

MyBlend 3
Trådlös Mixer
(Bäst portabla blender)

4.8

699 kr

Rek. återförsäljare

Perfect Mix+ Classic blender 1,5l. 1200 W

4.8

1490 kr

Rek. återförsäljare

Explore 6 Blender

4.7

2095 kr

Rek. återförsäljare

Rubicson

Smoothie-mixer
(Prisvärd smoothiemixer)

4.6

299 kr

Rek. återförsäljare

OM BLENDER

Blender köpguide

Köp inte blendern i säcken! Den första bästa du ser kanske är bra men det finns mycket att se fram emot när du lär dig mer om vad moderna blenders kan göra. Låt oss ta en titt på vad blendermaskinen är och vad du kan kräva av denna köksmaskin!

Vad är en blender?

Blender är ett engelskt ord som i grund och botten betyder blanda. Blendern är alltså en blandare och den används för att blanda såväl som för att göra puré och hacka is, frusna grönsaker och mer.

En blender består normalt sett av:

 • En motordel med reglage eller touchskärm
 • En kanna med inbyggd kniv som blandar och hackar
 • Ett lock du kan plocka av

För att blanda så lägger du ingredienserna i kannan och stänger till locket. Därefter slår du på blendern så att den kan blanda tills rätt konsistens nås. Det är standard att du inte kan dra igång knivarna innan locket är förslutet vilket kan vara bra att veta om du är nybörjare på att mixa med blender.

Med en blender kan du göra:

 • Smoothies
 • Soppor
 • Såser
 • Röror
 • Slush

När du får en minikvarn med din blender så kan du även mala kryddor och göra mjöl av korn.

Skillnaden mellan mixer och blender

Vi använder båda uttrycken i denna guide till bästa blender men det finns faktiskt vissa skillnader mellan blender och mixer. Ordet mixer är en bredare term och det kan även användas för matberedare som man kan använda i likhet med en blender.

Vi skulle kunna säga att blendern är en form av mixer som är till för att blanda och skapa puré av vätskor och mjuka eller hårda ingredienser. Men det är ju inte samma sak som stavmixers som kan användas för att vispa och blanda torrare ingredienser.

Rent praktiskt: Om du ska blanda ihop botten till en kaka så kan en mixer i form av matberedare eller handmixer fungera bra. Men om du ska göra en smoothie så är det en blender du vill ha!

Vilken blender är bäst?

Den bästa blendern är den som gör jobbet åt dig! Frågan är alltså vad som ska göras. Vi anser att de bästa modellerna erbjuder kraft, enkel användning och smarta funktioner som du drar nytta av.

I och med att det finns många märken som tillverkar blenders med liknande design så är det viktigt att du undersöker prestanda för den typ av matlagning du vill använda blendern för.

Blenderns kraft får betydelse

Något vi måste ta upp är att blenderns kraft, som mäts i watt, får betydelse. Detta är ett mått på hur väl den kommer att blanda olika typer av ingredienser. När du vill göra smoothies med mjukare frukter och bär så behöver du sällan mer än omkring 600 watt. Men för hårt frusen frukt, nötter och mer avancerade recept så är det klokt att satsa på en blender på åtminstone 1000 watt.

Knivtekniken kan få betydelse. Om knivarna är gjorda för att hacka och blanda på ett effektivt sätt så kan detta fungera väl även om blendern har en svagare motor.

Skillnaden mellan en dyr och en billig blender

Det finns skillnader mellan dyra och billiga blenders. Detta bör du också tänka på när du funderar på vilken modell du ska köpa.

Några vanliga skillnader är:

 • Kraft och prestanda – Dyrare blenders har ofta kraftfullare motorer och det betyder att de klarar av hårdare ingredienser.
 • Byggkvalitet och hållbarhet – När det skakar under blandningen så kommer en blender av hög kvalitet att klara detta. Billiga varianter kan slitas snabbare då de används för uppgifter som de egentligen inte är byggda för.
 • Funktioner och tillbehör – Det kostar ofta mer med fler tillbehör som minikvarn, take-away flaska och särskilda lock för kanna och flaska. Dessutom kommer unika funktioner och särskild teknik för knivbladen att reflekteras i priset.
 • Garanti – Det är också vanligt att dyrare modeller har längre garantier och bättre kundservice. Detta beror ibland på att de kommer från väl etablerade märken som har byggt upp en väl fungerande kundtjänst över många års tid.

Du kan komma långt med en billig blender när du inte använder den så ofta och mest behöver den för lite enklare uppgifter. En dyrare blender kan dock vara en god investering för dig som använder den regelbundet för många olika matlagningsuppgifter.

FAQ
Vanliga frågor

Ja, det ska gå bra om kannan är gjord för detta. Även blenders med kanna av glas kan vara gjorda för att klara höga temperaturer. Om blenderns kanna är av plast så bör den vara BPA-fri så att den inte släpper loss kemikalier i den varma soppan.

Det är viktigt att du följer instruktionerna för detta! Olika blenders ska rengöras på olika sätt. En del har program för rengöring andra ska plockas isär och sedan diskas för hand eller i maskin. Kolla alltid om delarna är diskmaskinsäkra innan du diskar i maskin!

Om blendern kan krossa is på ett effektivt sätt så kan du göra slush med den. För att krossa is med blender så krävs det normalt sett minst 600 watt effekt och blad som är starka och hållbara. Det finns blenders som har en särskilt iskrossningsfunktion.

Den bör ha god motorstyrka så att den klarar frusen frukt. Dessutom ska den ha rätt storlek på kannan för dina behov. En familj som vill ha smoothies på morgonen behöver en större kannan än ensamhushållet. Skarpa blad är också bra för att få jämn konsistens och så bör en blender för smoothies vara lätt att rengöra.

Livslängden för blendern beror på kvalitet och hur du hanterar den. Men det är normalt att en riktigt bra blender håller i 5 till 10 års tid. En del kan hålla ännu längre om du är noga med rätt skötsel och att inte överanstränga motorn.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

VILKA ÄR TESTPROFFS?

Vi på Testproffs är dedikerade till att hjälpa konsumenter att fatta informerade beslut genom att erbjuda objektiva och pålitliga bäst-i-test och recensioner. Våra ledord är följande:

 • Objektivitet – vi förbinder oss att vara oberoende och opartiska i våra tester och recensioner

 • Kvalitet – vi strävar alltid efter att leverera högkvalitativt innehåll till våra läsare

 • Autenticitet – vi är transparenta i vårt arbete och våra processer

ANDRA TESTER
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy